Mentőautó - blue night

Koraszülöttmentés

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány 13 éve hiánypótló feladatokat lát el a nyugat-magyarországi régióban a koraszülöttmentés - az év 365 napján, 24 órában, 3 megyében (Zala, Vas és Somogy megye egy része) -, valamint a gyermekintenzív gyógyítás és rehabilitáció területén. A szervezet legfontosabb feladata annak a speciális koraszülöttmentőautónak a működtetése és személyzetének biztosítása, amely az elmúlt 13 év alatt több mint 1500 alkalommal mentett gyermekéletet.

2023-ban új mentőautó állhatott szolgálatba, amelynek különlegessége, hogy az alapítvány és a Profile Vehicle Magyarország közös fejlesztésének köszönhetően egyszerre két – egy intenzív és egy szubintenzív ellátást lehetővé tevő – inkubátor biztonságos elhelyezésére alkalmas. Így pl. ikerszülés esetén a két csecsemő időkésedelem nélkül, egyidőben szállítható a területi kórházból a Perinatális Intenzív Centrumba. A fejlesztés következtében az egyik inkubátorban a legmagasabb műszaki és orvostechnológiai követelményeknek megfelelő ellátás, a második transzport inkubátorban pedig szubintenzív szintű ellátás biztosítható. Erre Magyarországon eddig a kilenc koraszülöttmentő centrum egyikében sem volt lehetőség.

Távoli videó webcím
Image
Image

 

 

 

Támogasson minket Adója 1 %-ával

Nagyköveteink

Image
Bicsák

Bicsák Bence

Világbajnok triatlonos
Image
Borbás

Borbás Marcsi

Televíziós műsorvezető
Image
Lubics

Lubics Szilvia

ultrafutó, fogorvos
Image
Mányoki Ádám

Mányoki Attila

Világrekorder hosszútávúszó 

Tettünk már sok csodát… és szeretnénk a jövőben is!

Alapítványunk megalakulásakor azt vállalta, hogy koraszülött életeket ment és hogy minden lehetséges módon támogatja azokat a súlyosan beteg csöppségeket, akik intenzív ellátást igényelnek.
13 éve végezzük ezt a feladatot az Önök támogatásával!

Kapcsolatfelvétel
Image
Macik