Kuratórium

Gárdos László

Dr. Gárdos László

Alapító
a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa

A támogatás sosem elvárás, csak egy lehetőség jót tenni. ...mert jót tenni - tegyük azt bármilyen formában - JÓ!

 

10 évvel ezelőtt két tényező szerencsés egybeesése adta a lehetőséget arra, hogy alapítványunk létrejöhessen, megalakulhasson. Egyrészt a koraszülöttmentés - melyet országosan regionális centrumokban újraszerveztek - gazda nélkül volt a nyugat-dunántúli régióban, és szükség volt egy szervezetre, amely vállalja a súlyos állapotú koraszülöttek és újszülöttek mentését. Másrészt a zalai polgárok egy nekem ítélt díjjal, a Zalai Prima Díjjal és a hozzá tartozó anyagi megbecsüléssel lehetővé tették, hogy megalapíthassam a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt.

Az évek során az Alapítvány tevékenysége - mely a súlyos, életveszélyes állapotban lévő legkisebb koraszülöttektől a már majdnem felnőtt középiskolások intenzív terápiájának a támogatásáig terjedt - két irányba bővült tovább, a rehabilitáció és a prevenció területére.

Az alapítványunk folyamatosan fejlődik, tevékenységei, aktivitásai színesednek, a munkát, amit vállaltunk, magas színvonalon végezzük. Ennek kulcsa, hogy a kuratóriumunk olyan szakemberekből áll, akik a saját területükön kiemelkedőek. Szakmai tapasztalatuk, széles spektrumon mozgó tudásuk összeadódik a szervezet döntéshozó testületében, és ez hatalmas erőt képvisel. Mindemellett sokat tanulunk, és a folyamatosan fejlődő munkatársainknak köszönhetően az Alapítvány működése egyre professzionálisabb. Egy alapítvány igazi erejét valójában a támogatók és önkéntes segítők adják.

Az Alapítvány lehetőség a hála kifejezésére is. Sok esetben a szülők, a gyermekük gyógyulásáért érzett köszönetüket oly módon fejezik ki, hogy támogatják Alapítványunkat, amellyel mi a következő rászorulókon, sorstársakon segíthetünk. A segítség azonban nem csak anyagi formában nyilvánulhat meg. Büszkék vagyunk a már száz főnél is népesebb önkéntes csapatunkra, mely a rendezvé - nyeink sikeres és eredményes lebonyolí - tásának legfőbb záloga, tartóoszlopa. A támogatás sosem elvárás, csak egy lehetőség jót tenni. ...mert jót tenni - tegyük azt bármilyen formában - JÓ!

Nagy András

Kuratóriumi elnök
Ügyvezető, Duális Ágazati Képző Központ Nonprofit Kft.

A gyermek az öröm, reménység

Gyönge testében van valami virági,

Ártatlan lelkében van valami égi,

Egész valója olyan nekünk,

Mint a tavaszi vetés:

Ígéret és gyönyörűség.”

/Gárdonyi Géza/

 

 

 Több, mint egy évtizede vagyok jelen és kísérem nyomon a kuratórium tagjaként az Alapítvány munkáját. „Sok csodát tettünk” ez idő alatt. Legfontosabb a gyermek és az emberélet megmentése. Büszke vagyok a csapatomra, a segítőkre, hogy ilyen elhivatott emberekkel dolgozhatom egy nemes célért. Meg kell tanulni adni is, nemcsak kapni. Munkánk során számos önzetlen támogatóval, partnerrel dolgozunk együtt, akik hozzájárultak az alapítvány céljainak eléréséhez. Jelenleg a Zala Zone ökoszisztémában  dolgozom, egy oktatási program vezetőjeként.

Végül engedjenek meg egy személyes „vallomást”: - kisunokám is koraszülöttként látta meg a napvilágot !

Végül…szeretnénk még sok csodát tenni!

Baldauf Csaba

Kurátor
Szállodaigazgató, Kolping Hotel Spa & Family Resort

Miért csatlakoztam az alapítványi munkához? Rövid válaszként: mert Gárdos Főorvos úr ha valamit a fejébe vesz, akkor attól ritkán tágít, így volt az én felkérésem kapcsán is. Sokáig ellenálltam, mivel a munkahelyi elfoglaltságaim mellett nem tudtam elképzelni, hogy érdemben hozzá tudok tenni az Alapítvány működéséhez, de addig győzködött, amíg kötélnek álltam. Megismervén a részletesebb működést és az ott folyó munkát, meggyőződtem arról, hogy rengeteg szakember (nővértől orvosig) kellő elhivatottsággal képes világraszóló, európai színvonalú munkát folytatni a korán érkezett életek megmentése érdekében. Számomra laikusként egyszerre hat ijesztően és lenyűgözően eme törékeny életek megmentése, ami ezen kiváló emberek nélkül nem lenne lehetséges. Így aztán nem is kérdés, hogy minden támogatást megérdemelnek, akár eszközről vagy a dolgozók fejlesztéséről legyen szó. Talán nem véletlen, hogy egyre többen ismerik fel az Alapítvány tevékenységének fontosságát, és így folyamatosan nő a támogatók száma. Ehhez szeretnék én is egy minimális mértékben hozzájárul - ni, hogy az Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkája egyre ismertebb és támogatottabb legyen.

Balogh Ádám

Balogh Ádám

Kurátor
Ügyvezető, Baki Agrocentrum Kft. 

Az Alapítvány által támogatott gyermek-életmentő tevékenység jelentőségét csak akkor tudjuk igazán megérteni, ha közel kerülünk hozzá és érintetté válunk. Ekkor látjuk meg igazán, hogy milyen fontos, hogy egy profi, jól képzett szakmai csapat kezei közé kerüljünk, akik a legmodernebb eszközökkel felszerelve, a lehető leggyorsabban rendelkezésre tudnak állni, amikor szükséges. Ezt a küldetést érdemes támogatni mindenkinek!

Borsosné Pál Ildikó

Kurátor
Ügyvezető, Lauf-Audit Kft.

Amikor egy mentőautó szirénáját meghallja az ember, a szíve összeszorul, és utat biztosít a mentéshez. Különösen igaz ez akkor, amikor a jármű koraszülöttmentő felirattal száguld, hogy a picinyke ember mielőbb a legközelebbi koraszülött osztályra kerüljön. Ez a tevékenység jól felszerelt, speciális mentőautókat, szakképzett személyzetet és 24 órás készenlétet igényel. Alapítványunk nem csak a születés után súlyos, vagy élet - veszélyben lévő újszülöttek mentését végzi, hanem a későbbi életük részévé is válik azzal, hogy rendezvényeinkre, a koraszülött PICnikre, koraszülöttfutásra várjuk és visszavárjuk Őket. Az évente megrendezésre kerülő koraszülött-bálon látjuk, ahogy a csöppségek felnőnek, táncolnak, verseket mondanak, énekelnek. Nagy élmény ez valamennyiünk számára. Azért dolgozunk, gyűjtünk adományokat, hogy a csecsemők és gyermekek kórházi intenzív ellátása és rehabilitációja a lehető legmagasabb színvonalon történhessen meg.

Frauenhoffer Márta

Kurátor
Ügyvezető, Zalaegerszegi Televízió

Három gyermekem van, mindennél fontosabb számomra az ő egészségük. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tevékenységével ugyanezt szolgálja, ezért tartom fontosnak, hogy saját eszközeimmel segítsem az ő munkájukat.

Peresztegi Imre

Kurátor
Igazgatósági tag, ZÁÉV Építőipari Zrt.

Édesapaként, az Alapítvány létrejöttétől azonosulni tudtam annak célkitűzéseivel, miszerint elsődleges feladatának tekinti a  koraszülöttek mentésének, illetve a gyermekek intenzív ellátásának elősegítését. Nem utolsó sorban az ezen a területen dolgozó orvosok, nővérek továbbképzésének támogatását. Immáron Nagypapaként tovább erősödött bennem az Alapítvány támogatása.

Támogasson minket Adója 1 %-ával

Nagyköveteink

Image
Bicsák

Bicsák Bence

Világbajnok triatlonos
Image
Borbás

Borbás Marcsi

Televíziós műsorvezető
Image
Lubics

Lubics Szilvia

ultrafutó, fogorvos
Image
Mányoki Ádám

Mányoki Attila

Világrekorder hosszútávúszó 

Tettünk már sok csodát… és szeretnénk a jövőben is!

Alapítványunk megalakulásakor azt vállalta, hogy koraszülött életeket ment és hogy minden lehetséges módon támogatja azokat a súlyosan beteg csöppségeket, akik intenzív ellátást igényelnek.
13 éve végezzük ezt a feladatot az Önök támogatásával!

Kapcsolatfelvétel
Image
Macik