Zalaegerszeg

Másodszor is célba érünk!

Az esemény kezdetéig:

nap
óra
perc
mp

Rajtcsomag

Rajtcsomag átvételére két idősáv áll rendelkezésre:

A Tészta Party alkalmával:

2022. május 14. (szombat) 17.00-19.30 a Zala Zone Járműipari Tesztpályán

(8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út)

 

Közvetlenül a rajt előtt:

2022. május 15. (vasárnap) 7.15-8.45 között a Zala Zone Járműipari Tesztpályán

(8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út)

 

Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a rajtcsomag átvételhez! Az átvételhez egy ember elegendő a csapatból, aki aláírásával igazolja, hogy átvette azokat. 

A rajtcsomagokat csak és kizárólag a minden csapattag által kitöltött és aláírt felelősségvállalási nyilatkozat ellenében adjuk át. A nyilatkozat a honlapon is elérhető (www.koraszulottfutas.hu), valamint a levél mellékleteként (Felelősségvállalási nyilatkozat.doc) is csatolásra került.

Tészta Party - 2022. május 14. 17.00

 

Helyszín: Zala Zone Járműipari Tesztpálya (8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út)

 

 

 • 17.00
  Gyülekező
 • 18.00
  Köszöntők, pályabemutatás és technikai kérdések megbeszélése
 • 17.00-19.30
  Rajtcsomagok átvétele
 • 17.00-19.30
  A Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda és a Népegészségügyi Főosztály ingyenes népegészségügyi szűrővizsgálatot biztosít a helyszínen, valamint tanácsadással és információs anyagokkal áll az érdeklődők rendelkezésére.
 • 20.00
  Zárás

A Tészta Party alkalmával szeretnénk egy csipet színes Zalát csempészni a délutánotokba – zalai természetfotósok zalai képeivel, számos érdekes programajánlóval, képzőművészeti élményekkel, és az elmaradhatatlan zalai dödöllével, hogy ne csak szívetek-lelketek, de szénhirdrátraktáraitok is töltödjenek.

Az ételjegyet szintén a rajtcsomag-átvételi pontnál tudjátok átvenni.

Rajt – 2022. május 15. (vasárnap)

 

 • 7.15-8.30
  Gyülekező
 • 8.30-8.45
  Köszöntők
 • 8.45-9.00
  Bemelegítés 
 • 9.00-9.15
  Rajt 

 

A koraszülöttmentő felvezetésével futnak ki a futók Zalaegerszegről. Ezen a szakaszon a mentőt megelőzni szigorúanTILOS! Megkérünk minden futót, hogy tartsa be a Rendőrség, a Polgárőrség és a Szervezők utasításit! Figyeljünk a biztonságra és egymásra!

A rajtnál természetesen minden csapattagnak nem szükséges ott lenni.

Mosdóhasználati lehetőség a Tesztpálya területén biztosított.

Vasúti átjárók

A Zalaegerszegről való kijutás során két vasúti átjárót is keresztezni kell. Az elsőn még mentős felvezetéssel fogtok áthaladni. A második a Berzsenyi úti átjáró, ehhez a szakaszhoz már leszakadozva fog érkezni a mezőny. Sajnos nem tudjuk megoldani, hogy a vasúti közlekedést megállítsuk, időzíteni tudunk csak a rajt időpontjával.

Így kérünk Benneteket, hogy mindig a KRESZ előírásainak megfelelően közlekedjetek, tehát ha piros a lámpa és lent van a sorompó még véletlenül se fussatok át rajta, csak azért, hogy jobb időeredményetek legyen.

Számunkra minden résztvevő, jelenlevő biztonsága a legfontosabb a pálya 66 km-es teljes hosszán! Kérjük vigyázzatok és figyeljetek magatokra és egymásra!

Váltópontok

 

Start: Zala Zone Járműipari Tesztpálya

 

Frissítőpont, és lehetséges váltópont: Göcseji Falumúzeum

 1. 1.váltópont: Csácsi Iskola
  Itt megkérünk minden futót és autós kísérőt, hogy a Csácsi Izsák Imre Iskolánál (8900 Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.) vagy a környező utcákban parkoljon le. A váltópont területére – Domb utca 1-15. - csak gyalogosan tudtok bemenni, erre figyelmeztetni fognak benneteket a helyszínen tartózkodó szervezők is. Domb utca 1-15. szakaszára tehát autóval behajtani TILOS!
 2. 2.váltópont: Nemesapáti
 3. 3.váltópont: Gyűrűs
  A faluba bevezető út mindkét oldalán TILOS a parkolás! Parkolás a váltópont mögötti területen lehetséges – az önkéntesek segítik a helyszínen az eligazodást.
 4. 4.váltópont: Kallósd
 5. 5.váltópont: Zala Springs Golf Resort, Zalacsány
  TILOS az autóknak a főbejáraton behajtani! A Zalacsány tábla után egyből lesz egy nagy kapu jobbra - polgárőrség, vagy szervezői pólóban lévő önkéntes mutatja majd az utat -, ahol a „váltó autósok” be tudnak menni. Autóval a Golf Club szökőkutas körforgalmáig tudtok elmenni, onnan tovább gyalog. Kérünk Benneteket, hogy figyeljünk oda és tartsuk be a szabályokat!
 6. 6.váltópont: Nemesbükk Faluház
 7. 7.váltópont: Egregyi Kápolna, Öreg Harang Borozó
 8. 8.váltópont: Hévíz, Városháza
 9. 9.váltópont: 71-es út

Cél: Keszthely, Fő tér

 

A váltópontok autóval jól megközelíthetőek a főutakról, erre vonatkozóan egy leírást is csatolunk (Váltópontok megközelítése autóval.doc) a mellékletben.

A váltópontra való kijutást minden futónak és csapatnak egyénileg kell megoldania. 

Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a váltóponthoz.

A parkolás során mindenhol tartsuk szem előtt, hogy a forgalmat és a biztonságos haladást ne akadályozzuk! Lesznek olyan pontok, ahol lesz kijelölt parkoló – Gyűrűs, Zala Spring Golf Club – kérjük, ezekben az esetekben ezeket használjátok.

Chip

Minden egyéni futó és csapat egy időmérő chipet kap. A chipet május 15-én, vasárnap reggel tudjátok átvenni a Zala Zone Tesztpályán.  A váltásnál a csapattagoknak ezt a chipet kell átadni egymásnak. Váltani és a chipet átadni csak és kizárólag a váltópontokon megengedett. 

A rendezvényen a bokán viselt chipek által mért idő alapján történik a versenyzők rangsorolása. Kérünk minden versenyzőt, hogy a sikeres időmérés érdekében, a szabályoknak megfelelően viseljék az időmérő chipet:

 • A chipet a hozzá adott pánttal a bokára kell rögzíteni!
 • Hosszú szárú nadrág esetén a ruházaton kívülre kell kerülnie!
 • Tilos a chipet csuklón viselni!
 • Tilos a chipet zsebben, táskában vinni!
 • Tilos a chipet megrongálni, átszúrni!
 •  Beérkezés után a célvonal mögött álló a segítők a chipeket leszedik a versenyzőkről, ezért kérjük, ne kerüljék ki őket!
 • Kérjük a már célba beérkezett futókat, hogy hagyják szabadon az időmérő pontot!

Több információ elérhető a www.koraszulottfutas.hu oldalon, ahol GPS-re letölthető fájlok is vannak, amelyeket mellékelten is küldünk (A teljes pálya GPS.gpx).

Az útvonalat kis macis jelek és macis szalagok jelölik a táv teljes 66 km-es hosszán. A jelölések kb. 200 méterenként megtalálhatók. Amennyiben elvesztek a jelek, vagy a futás során hosszú idő óta nem láttatok jeleket, akkor sajnos eltévedtetek. Ebben az esetben kérünk benneteket, hogy menjetek vissza arra a helyre, ahol a jelzést utoljára láttátok és nézzetek körül, hogy merre találjátok a következő jelet. Segítsük egymást!

Cél

A táv szintideje: 8 óra 30 perc.

A célban a csapatok a fotó kedvéért és az élményért természetesen együtt is befuthatnak! ?

Vadpörkölttel és palacsintával várjuk itt a megfáradt, de boldog futókat, amelyet szintén térítésmentesen biztosítunk számotokra. Ezt az ételjegyet a rajtcsomagotokban találjátok majd meg.

17.00 Eredményhirdetés 

Mosakodási és mosdóhasználati lehetőség Keszthelyen a Premontrei Szakkollégiumban lesz (8360 Keszthely, Fő tér – a céltól kb. 200 méterre).  A célban az önkéntes segítők, szervezők segítik majd az eligazodást. 

Koraszülöttek futása

A koraszülöttek betétfutása nélkül nincs koraszülöttfutás!

Május 15. 16.00 A keszthelyi kastélyparkból a Fő térig.

A táv kb. 700 m.

A gyerekeknek nevezés nem szükséges, a részvétel ingyenes, a célban ajándék jár!

Versenyszabályok

 • A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai, illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
 • Az eredménylistára kerülés és az érem megszerzésének feltétele a vállalt táv teljesítése saját lábon.
 • A verseny közútra eső szakaszain Mp3 lejátszó, iPod és egyéb zenehordozó cikkek használata szigorúan tilos. Helyette a madárcsicsergés és a szél hangjának élvezete javasolt.
 • A futók folyamatos kísérése négykerekű járművel és motorkerékpárral veszélyes és tilos. 
 • Vizespoharak és egyéb hulladékok eldobása csak a frissítőpontok közvetlen közelében megengedett.
 • A rajtszám elöl viselendő.
 • Lakott területeken –szükség esetén – a rendező által biztosított mosdók használandók.
 • Az útvonalon a közlekedési szabályok betartása mind a futóknak, mind segítőiknek kötelező a parkolás és megállás tekintetében is.
 • Az útvonal levágása vagy a táv részeinek járművön történő teljesítése azonnali és örökre szóló kizárással jár.
 • A futók kísérése tilos.
 • Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
 • Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A rendezvény szervezése és lebonyolítása során a mindenkor aktuális járványügyi szabályok az irányadóak. 

A rendezvényen kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, 18. életévét be nem töltött személy, vagy hivatalos versenyigazolással rendelkező sportoló vehet részt. A védettségi igazolványt és az érvényes versenyengedélyt a szervezők ellenőrzik. 

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Korábbi rendezvények

Image
2023-05-21
Zalaegerszeg - Keszthely

66 km, 10 váltópont, gyönyörű zalai tájakon - a koraszülöttekért!
Egyéniben vagy csapatban! Várunk benneteket!

Image
2024-06-15
Zalaegerszeg, Göcsej Falumúzeum

Sok szeretettel várunk minden a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályán egykor kezelt koraszülött és rehabilitált gyermeket alapítványi gyermeknapunkra. 

Támogasson minket Adója 1 %-ával